<

Reisi ArtSanTaxiga Pärnu linna - vanasse Eesti kuurorti kaunite randade ja vaatamisväärsustega

Reisi ArtSanTaxiga Pärnu linna - vanasse Eesti kuurorti kaunite randade ja vaatamisväärsustega

Kätte on jõudnud kuum suvi, võib-olla üks viimaste aastakümnete kuumimaid. Ja sel suvel tahaks eriti mere äärde minna. Kus puhub mõnus tuul, kus päeva- ja ööelu on vilgas. Kus saate puhtas vees leotada, rannas lõõgastuda ja kaunitel tänavatel jalutada. Ja vaadake ka vaatamisväärsusi, lõõgastuge kohvikutes ja nautige ööelu.

Merelinnas Pärnus on see kõik olemas. Seda linna kutsutakse Eesti suvepealinnaks. Sest siit lähevad tuhanded eestlased ja välismaalased.

Natuke Pärnu ajalugu

Seda kuurortlinna nimetatakse Läänemere ranniku pärliks. See köidab oma ilu, ajaloo ja atmosfääriga. Muide, Pärnu on Eesti üks vanemaid kuurortlinnu. Selle sadamalinna asutas piiskop Henry Esimene 1251. aastal. Siis kandis see nime Perone ja see oli sama piiskopi residents. Tõsi, linn ei püsinud kaua ja juba 1263. aastal hävitasid selle osaliselt leedulased.

1332. aastal andis meister Gerhard von York käsu ehitada Pernau loss ja ühendas selle piiskopilinna jäänustega. Nii tekkis Pernau linn. Tänapäeval kutsutakse seda Pärnuks, selle jõe auks, mille suudme lähedal see asub.

Linna rannad ja kuurordi infrastruktuur

Pärnu on kuulus oma pika liivaranna poolest, mis sobib ideaalselt päevitamiseks. Rand on väga maaliline ja ulatub piki Riia sissevoolu. Muide, esimesed pansionaadid Pärnus tekkisid juba 1838. aastal. Just siis sai sellest linnast kuurort. Eestlased armusid Pärnu kliimasse kiiresti ja juba pea kaks sajandit on nad rõõmsalt Läänemere rannikule puhkamas käinud.

Pehme mõnus liiv, jalgrattalaenutus, laste mänguväljakud – seda kõike leiab Pärnu rannast. Meri on seal madal, seega üsna soe ja ideaalne lastega peredele. Muide, Pärnu kuulus veel 2018. aastal 10 vähetuntud kuurortlinna hulka, mida kindlasti külastada.

Rannikul ja linna sisemaal on palju hotelle ja pansionaate. Seetõttu ei ole asukohale, hinnale, lisateenuste saadavusele jms sobiva valiku valimine keeruline. Paljudes hotellides ja pansionaatides on kolm söögikorda päevas. Kui valite ilma söögita võimaluse, saate maitsva ja rahuldava eine nautida kohalikes restoranides ja kohvikutes. Üks linna populaarsemaid asutusi on Steffani Piz. See on nii maitsev, et järjekorrad võivad ulatuda kümnete meetrite pikkuseks.

Pärnu vaatamisväärsused

Vanalinnas on säilinud muinasaja hõng. Kitsad tänavad ja iidsed hooned aitavad reisida mitu sajandit tagasi. Eriti kui jalutate hilisõhtul või varahommikul, kui ei ole lärmakaid turistide massi ja saate täielikult sukelduda vanalinna atmosfääri.

Ka Elizabethi kirik väärib turistide erilist tähelepanu. See ehitati keisrinna Elizabeth Petrovna eraldatud rahaga. Sellepärast kannab see tegelikult tema nime. Hoone on ehitatud barokkstiilis ja selle punane tornikiiv on nähtav peaaegu kõigist linnaosadest. Seetõttu on kirikust lihtsalt võimatu mööda minna. Muide, sisse tuleks kindlasti minna, sõltumata usust ja religioonist. Sest seal on Eesti suurim orel, mida sageli mängivad õhtuti kuulsad muusikud üle riigi ja Euroopa.

Samuti tasub külastada lähedal asuvat Katariina kirikut, et vaadata väga huvitavat sisekujundust. Muide, seda kirikut on ka raske mitte märgata, sest sellel on valged seinad ja rohelised kuplid.

Tallinna värav väärib erilist tähelepanu ka seetõttu, et see on ainus tänaseni säilinud vallivärav Baltikumis. Kunagi oli värava taga kindluse vallikraav, millest üle sild visati. Ja pärast selle silla ületamist leidsid kõik end Tallinna postiteelt. Sellepärast kutsutakse väravat Tallinnaks.

Samuti tasub külastada koduloomuuseumi. Seal on palju eksponaate, mis räägivad linna ja piirkonna ajalugu. Muuseumi juures on ka kohvik, kust saab tellida erinevate ajastute autentseid toite ja jooke.

Süstamatk Manilandi saarele

Uskumatult maaliline Manilaidi saar väärib erilist tähelepanu. Just seal saab näha kohalike elanike eluolu, tutvuda ainulaadse loodusega ja külastada kohalikku sadamat. Sinna jõudmiseks saab osaleda süstamatkal. Selliseid matku korraldatakse regulaarselt soojal aastaajal. Muide, enne Pärnu tagasi suundumist toimub alati piknik kaunil mererannal.

Alpaka talu

Pärnust 20 minuti autosõidu kaugusel asub “Alpaka talu”. See koht on väga populaarne nii turistide kui ka linnaelanike seas. Ilusad armsad alpakad elavad seal tohututes aedikutes. Saate neid toita ja imetleda. Samuti on aedikud lammaste ja kitsedega. Talu ala on üsna suur, olemas mänguväljakud ja puhkekohad. Seetõttu on see kindlasti huvitav nii täiskasvanutele kui ka lastele.

Kohalik köök

Kohvikust tasub maa- ja linnakülalistel kindlasti kohalikku toitu tellida. Näiteks kartiliporss on kartulipudruga küpsetatud liha. Või mulgikapsad - hautatud kapsas sealiha ja pärl-odraga. Kellele meeldivad vähem rasvased toidud, võib soovitada rosillat – kohalikku varianti vinegretist ja kalapajaroast. Noh, kel maiasmokk, siis kindlasti ei tohiks vahele jätta tutertonit - tangupudingit munaga, mannavahu ja puuviljamahla või tarretist koorega.

Sõit Pärnusse ArtSanTaxiga

Meie ArtSanTaxi transfeerid võivad kõiki viia suundadel Tallinn - Pärnu ja Pärnu - Tallinn. Samuti toimuvad ülekanded nii piiridelt kui ka teistest Eesti linnadest. Lisaks saab tellida takso Peterburist, Varssavist ja teistest linnadest väljaspool Eestit. Loome kõik tingimused selleks, et meie reisijad jõuaksid sihtkohta kiiresti ja mugavalt.

Meie autojuhid on kõrgelt kvalifitseeritud spetsialistid, kes võtavad reisijate eest täieliku vastutuse. Seetõttu on kogu reisimine kiire ja turvaline.

ArtSanTaxi taksopark pakub ümberistumisi erinevale arvule reisijatele: ühest kuni kaheksani. Seetõttu võite meiega reisida kas üksi või kahekesi või suure sõpruskonna või perega. Lastele on taksodes mugavad ja turvalised laste turvatoolid. Samuti saavad meie reisijad alati oma lemmikloomad kaasa võtta. Peaasi, et neil oleks kandja. Kõik meie sõidukid on kaasaegsed autod, mis läbivad õigeaegselt tehnoülevaatuse, mis välistab sõidu ajal rikete tekkimise võimaluse.

Kõik autod on varustatud kliimaseadmetega, mida juht kohandab vastavalt reisijate vajadustele ja soovidele. Seetõttu on reis ka kuumal suvel kindlasti mugav. Reisi eest saab tasuda kas sularahas või kaardiga. Autojuhid võtavad reisijad peale kõikjalt linnast ja võivad tulla lennujaama või rongijaama.

ArtSanTaxi on takso, mis teeb iga reisi turvaliseks, nauditavaks ja lihtsaks. Võta meiega ühendust!

Transfe ArtSanTaxi kuurortlinna Narva-Joesuusse – Eesti ühte parimasse kuurorti

Suvel tahavad kõik mere äärde minna. Eriti kui suvi on nii kuum kui praegu. Seetõttu on täna Narva-Jõesuu kuurordi rannad juba täis. Seal käivad nii eestlased kui ka maa külalised. See kuurort on väga populaarne, kuna siin on suurepärane infrastruktuur, kaunid rannad ja palju võimalusi lõbutseda, huvitavalt ja kasulikult aega veeta.

Linna ajalugu

Kunagi kutsuti Narva-Jõesuu linna Hungerburgiks ja see oli kaluriküla. See juhtus aastal 1530. Just siis otsustati kalapüük Narvast sellesse maalilisse ja kalarikkasse piirkonda kolida. Siis tekkis Liivi sõja ajal sinna puidust linnus ja linn sai üheks kaitsepositsiooniks. Kahjuks põletasid kindluse 1704. aastal rootslased. Siis oli linn peaaegu kaheks sajandiks unustatud. Kuni 1870. aastatel muutus see Moskva, Peterburi ja Jaroslavli turistide seas ootamatult väga populaarseks.

Linna hakkasid väga kiiresti ilmuma sanatooriumid, hüdropaatilised kliinikud ja neil oli isegi oma Kurhaus - spaa saal. Seal peeti õhtuseid pidusid, promenaadidele tuli sinna ühiskonna “koor”, need, kes tulid suvekuumusest põgenema. Sel ajal võis Narva-Jõesuus kohata Tšaikovskit, Prokofjevit, Šiškinit, Gontšarovit. Sellest ajast on Narva-Jõesuu jäänud kuulsaks kuurortlinnaks, kuhu lähevad turistid, kes soovivad lõõgastuda mürarikastest linnadest eemal.

Narva-Joesuu vaatamisväärsused

Alevisse on jäänud vähe vanu mõisaid, mis väärivad vaatamist. Aga seal on siiski üks väga huvitav koht, mida tasub kindlasti külastada. Jutt käib etnograafiamuuseumist. Sinna on kogutud palju fotosid, mis räägivad linna ajaloost, saates turiste sajandeid tagasi. Muuseumis on ka teavet kuulsate inimeste kohta, kes puhkasid Narva-Jõesuus, mida tollal nimetati Eesti Rivieraks. Muide, majas, kus praegu muuseum asub, elas varem kuulus kirjanik A.H.Tammsaare. Etnograafiamuuseumi on lihtne leida - see asub 350 m kaugusel Meresuu SPA & Hotellist.

Puhkus Narva-Joesuus

Narva-Jõesuu rand on Eesti pikim. Selle pikkus on 7,5 kilomeetrit piki Soome lahe lõunarannikut. Rannas on kõige peenem pehme liiv, nii et sellel kõndimine on nauding. Rand on lai ja avatud, nii et isegi suure turistide sissevoolu korral saavad kõik seal puhata teisi segamata või rahvahulga tõttu ebamugavust tundma. Ranna ääres on männimets. Seetõttu saate kuumadel päevadel mitte ainult päikese käes peesitada ja meres ujuda, vaid ka jalutada läbi metsa, hingates sisse selliseid meeldivaid ja tervislikke männiokkade aroome.

Narva-Jõesuus asub hiiglaslik spaakeskus “Norus”, kust leiab hoolitsusi igale maitsele. Selles kaunis kaasaegses kompleksis on võimalik tellida protseduuride komplekt ja nautida terve päeva lõõgastust.

Mis puudutab hotelle, siis ka Narva-Jõesuus on neid palju. Valikuvõimalusi on igale maitsele ja igale eelarvele. Kuna linn on väike, siis kõik on merele väga lähedal. Seega ei pea te tunde ühistranspordiga sõitma.

Linnas on palju kohvikuid ja restorane. Paljud neist asuvad otse mere rannikul. Seetõttu saate terve päeva lõõgastuda mere ääres, nautides jahedaid jooke ning maitsvaid Eesti ja Euroopa köögi roogasid. Narva-Jõesuu kuurort on suurepärane koht neile, kes soovivad saada tervemaks ja õnnelikumaks. Kohalik loodus aitab unustada kõik oma probleemid ja tunda end palju paremini.

Transfeer Tallinn – Narva-Joesuu ArtSanTaxiga

Meie firma ArtSanTaxi pakub transfeere Tallinn - Narva-Jõesuu ja Narva-Jõesuu - Tallinn. Samuti on taksod Peterburi - Narva-Joesuu ja Narva-Joesuu - Peterburi. Lisaks oleme alati valmis oma kliente Narva-Jõesuusse viima igast Eesti linnast. Selleks helistage meile igal ajal, nimetage kuupäev, kellaaeg ja koht, kust juht oma kaasreisijatele peale peaks tulema.

Meie autojuhid on valmis lennujaama või rongijaama tulema. Samuti võid kutsuda ArtSanTaxi takso igale linna tänavale ja olla kindel, et taksojuht viib sind täpselt määratud punkti. Näiteks konkreetne hotell. Kõik autod on varustatud kliimaseadmega, nii et isegi nii kuumal aastaajal tunnevad meie reisijad end võimalikult mugavalt.

ArtSanTaxi pakub transfeere erinevale arvule reisijatele, nii et saate meiega reisida kas üksi või suure seltskonnaga. Lastele on ette nähtud laste turvatoolid, mis muudavad reisi täiesti ohutuks. Samuti on meie takso alati valmis võtma vedajatesse lemmikloomadega kliente.

Kõik autojuhid on kõrgelt kvalifitseeritud ja kvalifitseeritud, seega on reisid nendega kiired ja turvalised. Uued luksusautod läbivad korralise tehnoülevaatuse. Loome oma klientidele tingimused reisi nautimiseks. Ja jõudsime sihtkohta nii kiiresti kui võimalik. Seetõttu on meil Vene Föderatsiooni klientidele spetsiaalsed marsruudid, kus te ei pea kümmet tundi piiril seisma. See-eest ületavad meie reisijad piiri keskmiselt ühe kuni kahe tunniga.

Meie teenuste eest saab tasuda nii kaardiga kui sularahas. Reisi ajal teevad autojuhid alati peatusi moodsates tanklates, et kliendid saaksid puhata, jalgu sirutada ja näksida. Samuti tehakse peatusi alati reisijate soovil. Meilt saab kohe tellida takso mõlemas suunas ja rahulikult lõõgastuda, olles kindel, et kodutee on mugav.

Reisi ArtSanTaxiga meritsi Narva-Jõesuusse ja naudi puhkust esimesest minutist!

Telli takso

Võta ühendust telefoni teel või täida tagasihelistamisvormi, meie esindaja helistab Sulle tagasi

Populaarsed sihtkohad

Tule partneriks! Isiklikuga sõidukiga autojuhid on oodatud liituma meie partnerlusprogrammiga

  • Paindlik tööaeg
  • Stabiilne lisatulu
Saada oma soovi

Soovin liituda Artsantaxi-ga!

Täida avaldus ja meie esindaja võtab Sinuga ühendust, et täpsustada üksikasju

Telli takso