<

Suund: Riia - Peterburi 2024

Suund: Riia - Peterburi, kuidas kohale jõuda, piiriületuse viisid ja muud olulised nüansid

 Suund Riia – Peterburi on paljude jaoks väga aktuaalne. Kuna see ühendab kahte suurlinna, lisaks pääseb just selles suunas Euroopa riikidest hõlpsasti Venemaa Föderatsiooni. Siiski on nüansse, millega sellel marsruudil reisivad inimesed silmitsi seisavad.

Üheks suuremaks probleemiks on see, et kolmest piiripunktist, millest läbi saab, pääseb bussiga üle vaid üks. Ja sihtkohta jõudmiseks peate mõistma alternatiive ja teadma kõiki nüansse, mis aitavad teil kiiresti, mugavalt ja piisava kuluga Vene Föderatsiooni jõuda.

Kuidas ja kus saab ületada Eesti ja Vene Föderatsiooni piiri

Eesti on täna ainus riik Euroopas, mis piirneb Venemaaga ja mille piir on avatud. Täpsemalt kolm kontrollpunkti. Nende kaudu saavad nii Vene Föderatsiooni kodanikud kui ka eurooplased siseneda Venemaa territooriumile täiesti seaduslikult.

Seal on kolm piiripunkti:

  • Narva (Eesti) – Ivangorod (RF);

  • Luhamaa (Eesti) – Shumilkino (RF);

  • Koidula (Eesti) – Kunichina Gora (RF).

Need piiripunktid on tänapäeval peamised, mille kaudu pääsete Euroopast Venemaa Föderatsiooni.

 Esimene piiripunkt: Narva - Ivangorod. Varem sõitsid sealt pidevalt bussid ja autod läbi. Seda punkti peeti kõige mugavamaks, sest see asub Peterburist vaid 160 kilomeetri kaugusel. Vastavalt sellele sõitsid kõik läbi Narva. 2024 aasta 1. veebruarist suleti punkt autodele ja bussidele, sest käis remont. Sellest ajast piiripunkti ületamine on lubatud vaid jalgsi. Sellest tulenevalt ei saa te sellest piiripunktist oma autoga läbi sõita. Piiripunktini on võimalik sõita bussiga. Riiast väljub iga päev kaks bussi: kell 7.30 ja kell 18.45. Kevadel (aprillis) teevad nad graafikus muudatusi ja jätavad ainult ühe väljumise - kell 7.30 hommikul.

Sellise bussiga reisimise miinuseks on see, et piiri tuleb ületada jalgsi. Sellest lähtuvalt ei tohiks sellel marsruudil kaasa võtta palju raskeid ja mahukaid asju, sest kõike tuleb käes kanda või veeretada teise bussi juurde, mis juba ootab Vene Föderatsiooni territooriumil. Bussi transporditeenuseid pakkuv ettevõte kannab nime “Lux Express”.

Seda kontrollpunkti läbides peate mõistma, et jalgsi liigub palju inimesi. Seetõttu peavad kõik ootama 3-4 tundi. See on sageli raske, eriti külmal aastaajal, loomade ja lastega reisides.

Teine piiripunkt: Luhamaa - Shumilkino. Sellel liinil sõidavad ka bussid, kuid teiselt firmalt - Ecolines. See on ainus piiripunkt, mida saab bussiga ületada. Seda saab ületada ka autoga. Riiast väljub iga päev üks buss Peterburi. Väljumise aeg on kell 8.00. Saabumine Peterburi on kell 10.40.

 See piiripunkt võimaldab ületada piiri loomade ja toodetega (kaal kuni 5 kilogrammi).

Kui reisite autoga, peate koguma üsna suure hulga dokumente, sealhulgas dokumente auto seaduslikuks viibimiseks Vene Föderatsioonis. See tähendab, et auto peab saama loa ajutiseks importimiseks Venemaa territooriumile.

 Muide, just see piiripunkt on jalgsi liikumiseks kõige mugavam, sest valdavalt seda piiripunkti ületatakse bussiga või autoga ning väike hulk inimesi ületab piiri jalgsi. Seega, kui jõuate ühe taksoga piirile ja siis teisel poolel istute teisele teid ootavale autole, võtab see palju vähem aega kui autoga või bussiga sõitmine. Kui reisite ühe sõidukiga, peate olema valmis selleks, et peate piiril seisma keskmiselt 2–4 tundi.

Kui rääkida kolmandast punktist Koidula - Kunichina Gora, siis võite selle ületada jalgsi või autoga. Täna on bussiliiklus ainult Luhamaal. Seetõttu on seal kõige rohkem liiklust ja seetõttu tuleb palju kauem oodata.

Mida saab transportida Vene Föderatsiooni territooriumile

See küsimus huvitab peaaegu kõiki reisijaid, sest inimesed lähevad sageli külla, puhkusele ja tahavad midagi kaasa võtta, kingitusi tuua. Kui räägime rahast, siis Venemaale saab raha tuua ainult dollarites. Ja mitte rohkem kui 10 tuhat dollarit ilma deklaratsioonita. Kõik üle 10 tuhande tuleb deklareerida. Eurosid on absoluutselt keelatud kaasas kanda.

Mis puutub elektroonikasse, siis sanktsioonide rohkuse tõttu saab vedada vaid kuni 500 euro väärtuses elektroonikat. Tootega peab kaasas olema kviitung. Selle hinnakategooria elektroonika on enamasti tahvelarvutid, telefonid, varuosad ja mõnikord odavad sülearvutid.

 Linnadevaheline takso Riia ja Peterburi vahel

 Täna pakume väga mugavat alternatiivi Narvas jalutamisele või Luhamaal autode ja bussidega sabas seismisele.  Meie linnadevaheline takso viib reisijad Riiast Luhamaa kaudu Peterburi. Aga et reisijad ei peaks pikkades järjekordades seisma, viib üks meie autodest nad piirile ja teine ​​tuleb neile vastu Venemaa poolelt. Kuna sel hetkel kasutavad ülekäigurada vähesed, siis ületatakse piir jalgsi kiiresti ja järjekordadeta.

 Meie autojuht saab vajadusel reisijaid vastu võtta kõikjal Riias ja toimetada nad kindlal aadressil Peterburi. Tänu sellele, et ülekäigurada saab valmis mõne minutiga, saab kaasa võtta loomi ja normaalse koguse asju. Lastega on see üleminek mugavam ja lihtsam kui muud võimalused.

Riia ja Peterburi vaheline kaugus on 575 kilomeetrit. Meie autojuhid läbivad selle marsruudi võimalikult kiiresti ja ohutult. Tänu kiirele piiriületusele ja piiriületuspunkti sõitvate ja sealt tagasi sõitvate juhtide hästi koordineeritud tööle kulub teekond keskmiselt kuni kümme tundi. Meie linnadevahelise taksoga “Artsantaxi” saate reisida loomade ja väikelastega. Pakume laste turvatooli, et laps oleks turvaline ja tunneks end võimalikult mugavalt. Meie ettevõte vastutab nii piirile veetava kui ka juba Vene Föderatsiooni territooriumil leiduva auto eest. Tänu sellele lähenemisele jõuavad meie reisijad sihtkohta kiiresti, turvaliselt, ilma liigse stressi ja mureta.

 

 

Telli takso

Võta ühendust telefoni teel või täida tagasihelistamisvormi, meie esindaja helistab Sulle tagasi

Populaarsed sihtkohad

Tule partneriks! Isiklikuga sõidukiga autojuhid on oodatud liituma meie partnerlusprogrammiga

  • Paindlik tööaeg
  • Stabiilne lisatulu
Saada oma soovi

Soovin liituda Artsantaxi-ga!

Täida avaldus ja meie esindaja võtab Sinuga ühendust, et täpsustada üksikasju

Telli takso