<

Suund: Tallinn - Peterburi: reisivõimalused, transport, piiriületus

Suund: Tallinn - Peterburi: reisivõimalused, transport, piiriületus

 Tallinn – Peterburi on üks populaarsemaid sihtkohti. Reis hõlmab piiriületust Narva (Eesti) ja Ivangorodi (Venemaa Föderatsiooni) kontrollpunktides. Üldjoontes on Tallinna ja Peterburi vahemaa lühike – 370 kilomeetrit. Kuid selleks, et sellest võimalikult kiiresti üle saada, on oluline teada, kuidas kõige paremini piirini jõuda ja kuidas on kõige mugavam seda ületada.

 Eestist Vene Föderatsiooni reisimiseks on kolm peamist viisi:

  • bussiga;

  • rongiga;

  • linnadevahelise taksoga.

 Selles artiklis räägime veidi kõigi nende transpordiliikidega reisimise nüanssidest, plussidest ja miinustest.

 Sõit bussiga Tallinnast Peterburi

 Enamasti teostavad selliseid rahvusvahelisi vedusid kaks bussifirmat. Esimene neist on Baltic Shuttle.

Selle firma bussid väljuvad iga päev Tallinna bussijaamast. Väljumisgraafik on järgmine: 06:50, 09:45, 15:00, 21:45. Bussireisi aeg on ligikaudu 7 tundi 30 minutit. Aeg sõltub otseselt tollist ja piiriületuse kiirusest. Samuti peame nüüd inimesi vedama kahe bussiga - üks sõidab piirile ja teine ​​võtab nad piirilt peale juba Vene Föderatsiooni territooriumil. Seda reisijateveo meetodit pidime kasutama põhjusel, et 1. veebruaril 2024 algas Ivangorodi poolse kontrollpunkti rekonstrueerimine. Seetõttu lubab kontrollpunkt ainult ülekäiguradasid. Vastavalt sellele viiakse inimesed Narva, seejärel ületatakse piiri jalgsi (vahemaa läbitakse 8-10 minutiga) ning peale seda tulevad nad Venemaa poolelt peale Venemaa SKSavto bussid, millega Eesti ettevõte teeb koostööd seoses praegusele olukorrale.

Bussipilet sisaldab sõitu Tallinnast Peterburi. Midagi juurde osta pole vaja. Keskmiselt maksab pilet 35 eurot. Eraldi soodustused on ka erinevas vanuses lastele, pensionäridele ja noortele.

Reisijaid transporditakse järgmiselt. Eesti poolelt sõidab buss Narvas Petrovskaja väljakule. Pärast seda võtavad reisijad oma asjad, jalutavad kontrollpunkti, läbivad kontrolli ja ületavad piiri silla kaudu. Samuti läbivad nad kontrolli Venemaa piiril ja kõnnivad veel umbes 5 minutit bussipeatuseni. Tavaliselt ootab buss reisijaid parklas 1. Ebasoodsate ilmastikutingimuste korral asub buss 2. parklas, Kingiseppskoe maanteel Magniti kaupluse lähedal. Parklates on sildid, mis aitavad inimestel leida tee, kuhu peale tulla.

Tallinnast väljuvad bussid nii bussijaamast kui ka Maardust. Teel tehakse peatused Narva-Jõesuus ja Toilas. Ja ta jõuab Peterburi bussijaama, tehes peatuse Moskovskaja metroojaamas. See peatus tehti selleks, et inimestel oleks mugav Pulkovo lennujaama jõuda.

 Baltic Shuttle firma veab reisijaid kasside ja koertega. Loomad peavad olema kanduris. Loomale ostetakse lisaks kategooria “Täiskasvanu” pilet. See tuleb väljastada looma vedava reisija nimele ja perekonnanimele. Samuti peavad loomal olema dokumendid, mille alusel ta saab piiri ületada.

Teine reisijateveoga tegelev ettevõte on Lux Express. See viib reisijaid Peterburi sama skeemi järgi nagu Baltic Shuttle – piiriületuskohaga jalakäijatele. Kahjuks ei ole praegu sõidukitele üldse muid võimalusi.

 Tallinna bussijaamast väljuvad bussid kell 6.00, 7.00, 11.15, 15.45 ja 23.00. Igas muus osas on reisiskeem sama, mis Baltic Shuttle’il - bussid sõidavad Narva, siis jala ja teiste bussidega. Pileteid müüakse ka bussijaama kassas või internetis. Reisi nüansside kohta saate lugeda ettevõtte ametlikult veebisaidilt.

Reis Peterburi Tallinnast rongiga

 Rong on esmapilgul hea võimalus reisimiseks, sest see on üsna kiire. Elron jookseb suunas, arendades head kiirust ja sõites minimaalse peatustega. Tallinnast väljub viis lendu algusega kell 6.40. Viimane rong väljub kell 18.40. Praegune ajakava on Elroni kodulehel.

 Aga rongiga reisimise nüanss on see, et see sõidab ainult Eesti piires ehk siis Narvani. Rong sõidab umbes kolm tundi.

Kui reisija jõuab Narva, peab ta piiripunkti jõudmiseks võtma takso. Takso hind on 3-4 eurot. Pärast piiri ületamist peab inimene Ivangorodi pääsemiseks iseseisvalt otsima transporti Vene Föderatsiooni territooriumil. Ja sealt saab bussiga sihtkohta. Sellest tulenevalt sobib see reisivõimalus neile, kes reisivad sageli, tunnevad hästi Ivangorodist pärit bussigraafikut ja saavad iseseisvalt reisiplaani koostada, et mitte kuskil kaua oodata. Kuid jällegi tuleb arvestada sellega, et vääramatu jõu asjaolude tõttu võib piiril esineda märkimisväärne hilinemine. Seetõttu on parem seda meetodit mitte valida neile, kes reisivad laste, loomadega või esimest korda. Sest selle tagajärjeks võib olla pikk bussiootamine ja muud ebameeldivad olukorrad.

 Mida saab Eestist Vene Föderatsiooni tuua?

 Piiri ületades tuleb meeles pidada, et kõike ei saa sanktsioonide tõttu transportida. Seega, kui reisijatel on kaasas elektroonika (sülearvuti, telefon, tahvelarvuti, varuosad), peab väga oluline olema kviitung.

Rahaga on olukord järgmine: Vene Föderatsioonis ei saa eurosid üldse vedada ja dollareid üle 10 tinusja. Et eurod dollariteks või rubladeks vahetada, on elu lihtsamaks muutmiseks paigaldatud Estolskaja, Stolskaja, Stonironskaja ti meetrite kaugusele kontrollpunktist piiri äärde mitu soojusvahetajat. Seal on hea kurss, kõik on ametlik, nii et võid julgelt euro otse piirile viia ja seal vahetada.

Linnadevaheline takso Tallinn – Peterburi

 Lisaks bussile ja rongile saab reisimiseks valida linnadevahelise takso. See on just see alternatiiv, mis sobib esimest korda reisijatele, kellel on palju pagasit, loomi, lapsi ja sugulasi.

 Muide, reis sellise linnadevahelise taksoga on väga mugav neile, kes lendavad Tallinna või saabuvad praamiga. Kui sõidate omal käel, tuleb lennujaamast bussijaama jõudmiseks otsida takso või ühistransport. Takso sellise vahemaa peale maksab 5-6 eurot. Kui võtta auto sadamast, siis maksab see 3-4 eurot. Ka sõit Balti jaama, kust rongid väljuvad, läheb maksma ligikaudu sama palju kui bussijaama.

 Meie linnadevaheline takso Artsantaxi omakorda tuleb inimesele koheselt määratud kohas vastu, sh lennujaamas, sadamas, rongijaamas. Sellest lähtuvalt ei pea reisija närve ja raha raiskama bussijaama transpordi otsimisele.

Meie linnadevahelise takso teine ​​eelis on autopargi lai valik autosid. Ühele reisijale või väikesele seltskonnale on 3-4 kohalised sedaanid. Kui meie kliendid reisivad suure seltskonna või perega, siis pakume neile Mercedes B klassi helmeid. Need on mõeldud 6-12 reisijale. Klient saab alati valida just talle sobiva variandi. Kuna töötab ainult ülekäigurada, siis üks auto läheb Narva poole, teine ​​ootab juba teisel pool piiri. Vastavalt sellele ei pea ise transporti otsima, kõik on juba eelnevalt kokku lepitud.

Püüame ehitada marsruudi nii, et meie reisijad ei peaks kaua piiril seisma. Selleks valime aja, mis ei lange kokku busside saabumisega. Aga kui kliendil on reisi algusaja osas oma soovid, keskendume alati tema soovidele.

 Tee Narvani kestab 2,5 tundi, sama palju tee Ivangorodist Peterburi. Seega, kui te ei pea piiril kaua ootama, saate ühest punktist teise jõuda 5,5-6 tunniga.

Meie reisijad võivad kaasa võtta igasuguse pagasi, oluline on, et see kaaluks alla 31 naela, mis on täpselt kontrollpunktis piir.

 Artsantaxi kliendid saavad oma sõidu eest tasuda sularahas või terminali kaudu. Me kanname täielikku vastutust oma juhtide eest nii Eestis kui ka Vene Föderatsioonis. Meil töötavad ainult kõrgelt kvalifitseeritud spetsialistid ja pikaajaline kogemus. Seetõttu on Artsantaxi reisid alati turvalised ja kiired.

Meie reisijatel on alati võimalik loomi kaasa võtta. On oluline, et need oleksid kaasas. Lastega reisijatele on meil laste turvatoolid. Teie lapsel on reisi ajal alati turvaline ja mugav olla.

 Artsantaxi jõuab alati õigel ajal, määratud asukohta. Seetõttu ei jää te meie juures kindlasti hiljaks (peamine on mitte unustada, et võite piiril hilineda ja arvestada sellega oma reisi planeerimisel) ja jõuate Peterburi või mõnda teise sihtkohta ilma ümberistumisteta, kiiresti ja ohutult. Võtke meiega ühendust, oleme valmis teie lennule juba täna väljuma.

Telli takso

Võta ühendust telefoni teel või täida tagasihelistamisvormi, meie esindaja helistab Sulle tagasi

Populaarsed sihtkohad

Peamised sihtkohad
Peamised sihtkohad
Peamised sihtkohad

Tule partneriks! Isiklikuga sõidukiga autojuhid on oodatud liituma meie partnerlusprogrammiga

  • Paindlik tööaeg
  • Stabiilne lisatulu
Saada oma soovi

Soovin liituda Artsantaxi-ga!

Täida avaldus ja meie esindaja võtab Sinuga ühendust, et täpsustada üksikasju

Telli takso